Knjaževac - Mala Venecija na istoku Srbije

Tradicijom u Evropu

30 novembar, 2019

Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor”, uz podršku opštine Knjaževac i Turističke organizacije opštine Knjaževac, organizuje 30. novembra i 1. decembra Susrete etno udruženja i asocijacija Srbije.Ova tradicionalna manifestacija održava se pod sloganom “Tradicijom u Evropu“, a cilj je promocija turističke ponude opštine Knjaževac, očuvanje nasleđa i duhovnih vrednosti naše opštine i regiona, te nacionalnog identiteta Srbije.

Svečano otvaranje Susreta zakazano je za subotu u12:00 časova u velikoj dvorani Doma kulture, ali će  učesnici iz cele Srbije, kao i gosti iz Bugarske i Rumunije, ispuniti prostor ove ustanove već u 9:00 časova.  Kao i prethodnih godina, biće održano takmičenje u izradi obrednih peškira i obrednih hlebova.

U nedelju, prvog decembra, učesnici i gosti biće u prilici da pogledaju scenski prikaz “Knjaževac od A do Š” koji su pripremili učenici i nastavnici Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar“. Za goste iz drugih gradova, predstavnike turističkih organizacija i agencija i novinare biće organizovan obilazak Zavičajnog muzeja i stalne postavke dvopređnih čarapa, kao i obilazak salona građanske postavke iz XIX i XX veka udruženja „Izvor“.