Књажевац - Мала Венеција на истоку Србије

Традицијом у Европу

30 новембар, 2019

Удружење за неговање традиције ”Извор”, уз подршку општине Књажевац и Туристичке организације општине Књажевац, организује 30. новембра и 1. децембра Сусрете етно удружења и асоцијација Србије.Ова традиционална манифестација одржава се под слоганом “Традицијом у Европу“, а циљ је промоција туристичке понуде општине Књажевац, очување наслеђа и духовних вредности наше општине и региона, те националног идентитета Србије.

Свечано отварање Сусрета заказано је за суботу у12:00 часова у великој дворани Дома културе, али ће  учесници из целе Србије, као и гости из Бугарске и Румуније, испунити простор ове установе већ у 9:00 часова.  Као и претходних година, биће одржано такмичење у изради обредних пешкира и обредних хлебова.

У недељу, првог децембра, учесници и гости биће у прилици да погледају сценски приказ “Књажевац од А до Ш” који су припремили ученици и наставници Основне школе “Димитрије Тодоровић Каплар“. За госте из других градова, представнике туристичких организација и агенција и новинаре биће организован обилазак Завичајног музеја и сталне поставке двопређних чарапа, као и обилазак салона грађанске поставке из XИX и XX века удружења „Извор“.