Књажевац - Мала Венеција на истоку Србије

Снежни четвртак: Скијање и санкање до миле воље

6 Март, 2020

Данас вам у потпуности преносимо текст и видео који је наша локална ТВ екипа снимила о омиљеној зимској акцији – снежни четвртак. Надамо се да ћете уживати у њему као и ми.

Туристичка организација и Јавно предузеће Скијалишта Србије, под покровитељством Општине Књажевац, организовали су и ове године акцију “Снежни четвртак“, пружајући прилику ученицима основних и средњих школа да на Старој планини уживају на чистом ваздуху, на снегу и у зимским спортовима.

Иако их је на крову Србије сачекала магла, то књажевачку децу није омело у уживању на снегу, кога су очигледно, жељна, с обзиром да га у граду готово да није било. О онима који скијају на стазама брину професори физичке културе, а за оне који желе да науче прве лекције овог атрактивног спорта, ту су професионални инструктори.

Акцију “Снежни четвртак“, под покровитељством Општине Књажевац, организују Туристичка организација, која обезбеђује превоз и ужину за децу и младе и Јавно предузећа “Скијалишта Србије“, које дарује бесплатан ски пас. Сви се слажу да је ово лепа акција, прилка да деца посете, упознају и заволе Стару планину.

Организатори кажу да је у протеклих седам година, од како се “Снежни четвртак“ организује, на Стару планину дошло преко три хиљдаде основаца и средњошколаца.