Knjaževac - Mala Venecija na istoku Srbije

City Games: Knjaževačka ekipa potopila protivnike

Ekipa Knjaževca osvojila je prvo mesto na sinoć održanim kvalifikacijama City games takmičenja na bazenu Banjica. Ovi izuzetno spretni mladići i devojke predstavljaće naš grad na polufinalnom takmičenju, koje će 16. jula biti održano u Loznici. Manifestaciju City Games organizovala je, u saradnji sa opštinom Knjaževac, Adriaevents agency iz Hrvatske.

Knjaževačka ekipa na bazen Banjicu došla je iz Sokobanje sa obezbeđenim mestom u polufinalu, pa je postojala opasnost da za City Games na domaćem terenu neće biti motiva. Članovi ekipe, međutim, odmah su nas demantovali.  A onda su počele ige. Leteći vaterpolo, vodena košarka, nadvalačenje konopca iz čamca…discipline koje su zahtevale brzinu, spretnost, snalažljivost, podizale adrenalin i kod takmičara i kod publike. Ukratko – na knjaževačkom bazenu se drugu godinu zaredom dešavala luda zabava i za takmičare i za publiku.

U konačnom skoru, četvrta pozicija pripala je Prokuplju, predstavnici Niša bili  su peti, dok je šesta bila ekipa Boljevca. Bronza je otišla u Sokobanju, a zlato, kao i protekle godine Knjaževčanima. Laki luzer bila je ekipa Zaječara, koja se, osvajanjem srebra, u polufinale plasirala zahvaljujući činjenici da je Knjaževac svoje mesto već obezbedio.

U saradnji sa opštinom Knjaževac, City Games perfektno, brinući o svakom detalju, organizovala je agencija Adriaevents iz Hrvatske, koja već čitavu deceniju u zabavi i sportu ujedinjuje zemlje regiona.

“Nama je jako važna ova manifestacija za promociju našeg bazena, jer se trudimo da bogatstvo koje imamo na Banjici iskoristimo i stavimo u funkciju lokalnog ekonomskog razvoja,“ kazao je Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine. 

Nakon kvalifakacija u Timočkoj krajini, polufinale ovog zanimljivog letnjeg takmičenja biće odrano 16. jula u Loznici.

Verujemo da je avanturistički turizam u ekspanziji, a mi imamo šta da ponudimo gostima. Turistička organizacija Knjaževac

Na Staroj planini je 6. i 7. oktobra održano takmičenje u orijentiringu. Takmičenje je jedna od aktivnosti u okviru projekta Ad-vision koji se kofinansira iz Interreg IPA CBC Bugarska Srbija programa. Prvi deo takmičenja realizovan je 06. oktobra na teritoriji opštine Belogradčik, sa Bugarske strane Stare planine, a drugi deo 07. oktobra na teritoriji Stare planine koja teritorijalno pripada opštini Knjaževac. Takmičari su za navigaciju tokom takmičenja imali priliku da koriste aplikaciju koja je takođe jedan od rezultata realizacije projekta. Više od sto takmičara imalo je priliku da uživa u prelepim pejzažima Stare planine sa obe strane granice.