Књажевац - Мала Венеција на истоку Србије

Цитy Гамес: Књажевачка екипа потопила противнике

Екипа Књажевца освојила је прво место на синоћ одржаним квалификацијама Цитy гамес такмичења на базену Бањица. Ови изузетно спретни младићи и девојке представљаће наш град на полуфиналном такмичењу, које ће 16. јула бити одржано у Лозници. Манифестацију Цитy Гамес организовала је, у сарадњи са општином Књажевац, Адриаевентс агенцy из Хрватске.

Књажевачка екипа на базен Бањицу дошла је из Сокобање са обезбеђеним местом у полуфиналу, па је постојала опасност да за Цитy Гамес на домаћем терену неће бити мотива. Чланови екипе, међутим, одмах су нас демантовали.  А онда су почеле иге. Летећи ватерполо, водена кошарка, надвалачење конопца из чамца…дисциплине које су захтевале брзину, спретност, сналажљивост, подизале адреналин и код такмичара и код публике. Укратко – на књажевачком базену се другу годину заредом дешавала луда забава и за такмичаре и за публику.

У коначном скору, четврта позиција припала је Прокупљу, представници Ниша били  су пети, док је шеста била екипа Бољевца. Бронза је отишла у Сокобању, а злато, као и протекле године Књажевчанима. Лаки лузер била је екипа Зајечара, која се, освајањем сребра, у полуфинале пласирала захваљујући чињеници да је Књажевац своје место већ обезбедио.

У сарадњи са општином Књажевац, Цитy Гамес перфектно, бринући о сваком детаљу, организовала је агенција Адриаевентс из Хрватске, која већ читаву деценију у забави и спорту уједињује земље региона.

“Нама је јако важна ова манифестација за промоцију нашег базена, јер се трудимо да богатство које имамо на Бањици искористимо и ставимо у функцију локалног економског развоја,“ казао је Бранислав Јосифовић, шеф Кабинета председника општине. 

Након квалифакација у Тимочкој крајини, полуфинале овог занимљивог летњег такмичења биће одрано 16. јула у Лозници.

Верујемо да је авантуристички туризам у експанзији, а ми имамо шта да понудимо гостима. Туристичка организација Књажевац

На Старој планини је 6. и 7. октобра одржано такмичење у оријентирингу. Такмичење је једна од активности у оквиру пројекта Ад-висион који се кофинансира из Интеррег ИПА ЦБЦ Бугарска Србија програма. Први део такмичења реализован је 06. октобра на територији општине Белоградчик, са Бугарске стране Старе планине, а други део 07. октобра на територији Старе планине која територијално припада општини Књажевац. Такмичари су за навигацију током такмичења имали прилику да користе апликацију која је такође један од резултата реализације пројекта. Више од сто такмичара имало је прилику да ужива у прелепим пејзажима Старе планине са обе стране границе.