Књажевац - Мала Венеција на истоку Србије

На Старој планини 38. 650 ноћења

На Старој планини је у периоду од јануара до маја ове године ноћило 38.650 домаћих туриста, показују најновији статистички подаци. У односу на мај прошле године то је повећање за 24 одсто, саопштио је Републички завод за статистику. Стара планина забележила је највећи раст међу туристичким местима која су обухваћена анализом, а међу којима су српске планине и бање.

Верујемо да је авантуристички туризам у експанзији, а ми имамо шта да понудимо гостима. Туристичка организација Књажевац

На Старој планини је 6. и 7. октобра одржано такмичење у оријентирингу. Такмичење је једна од активности у оквиру пројекта Ад-висион који се кофинансира из Интеррег ИПА ЦБЦ Бугарска Србија програма. Први део такмичења реализован је 06. октобра на територији општине Белоградчик, са Бугарске стране Старе планине, а други део 07. октобра на територији Старе планине која територијално припада општини Књажевац. Такмичари су за навигацију током такмичења имали прилику да користе апликацију која је такође један од резултата реализације пројекта. Више од сто такмичара имало је прилику да ужива у прелепим пејзажима Старе планине са обе стране границе.