Knjaževac - Mala Venecija na istoku Srbije

EU za kulturno nasleđe i turizam

07 jul, 2020

#EUzaTebe –“ EU za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala koji ima za cilj podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Finansiraju ga Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Imajući u vidu negativan uticaj pandemije COVID-19 na turistički sektor, u narednom periodu projekat će da implementira niz mera za ublažavanje ekonomskih posledica. Program dodele bespovratnih sredstava, ukupne vrednosti od milion evra, je jedna od mera koja je usmerena direktno ka privatnom sektoru. Osnovne informacije o programu su:

  • Svrha: ublažavanje posledica nastalih zbog pandemije i poboljšanje turističkih usluga
  • Region: opštine Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Soko banja, Veliko Gradište i Zaječar
  • Korisnici: mikro i mali preduzetnici iz oblasti turizma, uključujući i nosioce kategorizovanog smeštaja i registrovana gazdinstva
  • Budžet za projekte: do 10.000 evra finansiranih iz Grant
  • Period apliciranja: 7 – 21.07.2020.
  • Konkursna dokumentacija dostupna je ovde.

Povodom otvaranja Poziva za dodelu bespovratnih sredstava, GIZ će održati dve onlajn info sesije u petak 03.07.2020. od 18 časova i u ponedeljak 06.07.2020. od 13 časova, na kojima će pored predstavljanja programa i procedura, potencijalni podnosioci projekata imati mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o detaljima poziva. Info sesije se mogu pratiti na Fejsbuk stranici (https://www.facebook.com/EUzaTebe/) ili preko MS Teams platforme (petak, ponedeljak)

 
Više informacija o Projektu „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ možete pronaći na sajtu: eu-za-turizam.rs.