Књажевац - Мала Венеција на истоку Србије

ЕУ за културно наслеђе и туризам

07 јул, 2020

#ЕУзаТебе –“ ЕУ за културно наслеђе и туризам“ је пројекат усмерен на развој туризма као значајног привредног потенцијала који има за циљ подстицање економског развоја источне Србије и Доњег Подунавља. Финансирају га Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Имајући у виду негативан утицај пандемије ЦОВИД-19 на туристички сектор, у наредном периоду пројекат ће да имплементира низ мера за ублажавање економских последица. Програм доделе бесповратних средстава, укупне вредности од милион евра, је једна од мера која је усмерена директно ка приватном сектору. Основне информације о програму су:

  • Сврха: ублажавање последица насталих због пандемије и побољшање туристичких услуга
  • Регион: општине Бољевац, Бор, Голубац, Кладово, Књажевац, Мајданпек, Неготин, Пожаревац, Смедерево, Соко бања, Велико Градиште и Зајечар
  • Корисници: микро и мали предузетници из области туризма, укључујући и носиоце категоризованог смештаја и регистрована газдинства
  • Буџет за пројекте: до 10.000 евра финансираних из Грант
  • Период аплицирања: 7 – 21.07.2020.
  • Конкурсна документација доступна је овде.

Поводом отварања Позива за доделу бесповратних средстава, ГИЗ ће одржати две онлајн инфо сесије у петак 03.07.2020. од 18 часова и у понедељак 06.07.2020. од 13 часова, на којима ће поред представљања програма и процедура, потенцијални подносиоци пројеката имати могућност да поставе питања и добију појашњења о детаљима позива. Инфо сесије се могу пратити на Фејсбук страници (https://www.facebook.com/EUzaTebe/) или преко МС Теамс платформе (петак, понедељак)

 
Више информација о Пројекту „#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам“ можете пронаћи на сајту: еу-за-туризам.рс.