Књажевац - Мала Венеција на истоку Србије

Завршен 45. Међународни сајам туризма – Авантура почиње овде

Најзначајнија туристичка манифестација у земљи и региону, 45. Међународни сајам туризма и 19. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хореца-опрема одржана је у период од 22.02. до 25.02.2024 године.

Манифестација је оправдала очекивања посетилаца, учесника и бројних туристичких професионалаца, и наговестила улазак у нову еру развоја туризма. Ове године Сајам туризма обишло је 42.453 посетилаца.

Под слоганом „Авантура почиње овде!“ у халама 1, 1А, 2А, 2Ц и 4 представљена је целокупна туристичка привреда, новитети и трендови у туристичком, хотелском и угоститељском бизнису, а окупљени су сви реномирани домаћи и страни учесници, институције, компаније, стручњаци, као и велики број заинтересованих посетилаца, заљубљеника у путовања.

Међународни сајам туризма у Београду свечано је отворио председник Србије Александар Вучић, у пратњи министра туризма и омладине Србије Хусеина Мемића и грчке министарке туризма Олге Кефалојани, земље партнера овогодишње манифестације. Председник је говорио о развоју српског туризма у будућности, инвестиције у развој и хотелске капацитете, као и кључном догађају ЕXПО 2027, који мења будућност наше земље. На Сајму туризма учествовало је преко 400 излагача, туристичких агенција, организација и хотела из више од 27 земаља. 45. Међународни сајам туризма свечано је отворио председник Републике Србије Александар Вучић речима о снажној вези Србије и Грчке, али је говорио и о развоју српског туризма у будућности, инвестиције у развој и хотелске капацитете, као и кључном догађају ЕXПО 2027, који мења будућност наше земље.

Тоок је имала станд у Хали 4, која је била посвећена домаћем туризму и интересовање које је владало за домаће дестинације наговештава успешну туристичку годину. На овој успешној великој туристичкој сајамској манифестацији представили смо посетиоцима природне и културне туристичке вредности општине Кнажевац, са акцентом на yимској сезони на Старој планини.

Свеукупно, успех Сајма туризма огледа се не само у броју посетилаца и излагача, већ и у дубини веза које су створене током догађаја, а које су залог за будућност и наредно издање сајма.