Danas vam u potpunosti prenosimo tekst i video koji je naša lokalna TV ekipa snimila o omiljenoj zimskoj akciji - snežni četvrtak. Nadamo se da ćete uživati u njemu kao i mi.

Turistička organizacija i Javno preduzeće Skijališta Srbije, pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac, organizovali su i ove godine akciju ''Snežni četvrtak'', pružajući priliku učenicima osnovnih i srednjih škola da na Staroj planini uživaju na čistom vazduhu, na snegu i u zimskim sportovima.

Iako ih je na krovu Srbije sačekala magla, to knjaževačku decu nije omelo u uživanju na snegu, koga su očigledno, željna, s obzirom da ga u gradu gotovo da nije bilo. O onima koji skijaju na stazama brinu profesori fizičke kulture, a za one koji žele da nauče prve lekcije ovog atraktivnog sporta, tu su profesionalni instruktori.

Akciju ''Snežni četvrtak'', pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac, organizuju Turistička organizacija, koja obezbeđuje prevoz i užinu za decu i mlade i Javno preduzeća ''Skijališta Srbije'', koje daruje besplatan ski pas. Svi se slažu da je ovo lepa akcija, prilka da deca posete, upoznaju i zavole Staru planinu.

Organizatori kažu da je u proteklih sedam godina, od kako se ''Snežni četvrtak'' organizuje, na Staru planinu došlo preko tri hiljdade osnovaca i srednjoškolaca.