Avantura

POKRENI AVANTURU, NEKA PRIRODA BUDE TVOJ STIL.

Paraglajding

Na planini Tupižnica kvalitetni su uslovi i tereni za paraglajding. Ovaj potencijal uticao je da se Knjaževac nađe na mapi međunarodnih takmičenja, koja okupljaju velika imena ovog sporta. Na Predsvetskom kupu, održanom kod nas, svetski rekoreder Nevil Halet nije propustio priliku da se oproba na nebu iznad Knjaževca.

Galerija slika

Biciklizam

U knjaževačkoj opštini postoje idealni uslovi za bavljenje ekstremnim sportovima. Stara planina je svake godine domaćin državnog prvenstva u brdskom biciklizmu. Ovaj događaj iz godine u godinu ima sve više učesnika, a vozi se na izuzetno zahtevnoj stazi, dužine 4280 metara na Jabučkom ravništu.
Odlično mesto za vožnju brdskih bicikala je i izletište Jevik nadomak centra grada.

Galerija slika

Kvadovi

Ljubitelji četvorotočkaša (kvadova) takođe su stalni gosti knjaževačke opštine. Već tradicionalno, u junu se ovde održava “Avantura Midžor”, koja okuplja vozače kvadova iz cele Evrope. Vozi se po nepristupačnim stazama, gde ljudska noga gotovo da nije kročila, preko reka i potoka, do vrhova, sa kojih se krov Srbije pokazuje u svoj svojoj lepoti.

Galerija slika

Ribolov

Na teritoriji opštine Knjaževac peca se klen, skobalj, krkuša i pastrmka. Udruženje “Beli Timok” stara se o vodama i vrši poribljavanje čime se stvaraju uslovi za takmičenja u ribolovu. Čini se da je najzanimljivije pecanje klena varalicom.

OSR Beli Timok
Telefon: +381 64 8288445

Lov

Konfiguracija terena, raznovrsnost životinjskog sveta, značajne površine pod šumom čine Knjaževac sa okolinom privlačnim za lovce iz cele Srbije i šire. Od divljaci najčešce se lovi zec, divlja svinja, srna. Na ovom području postoje četiri lovišta ukupne površine oko 60.000 ha. To su Tupižnica, Srbija šume II, Tresibaba i Midžor – Kalna.
Ovo otvara mogućnost za dolazak lovaca koji smeštaj mogu naći u obližnjim selima ili lovačkim kućama. Lovištima upravljaju tri lovačka udruženja koja se nalaze u Kalni, Minićevu i Knjaževcu.
Lovačka udruženja:
Knjaževac: +381 19 731 705 / Minićevo: +381 19 769 605 / Kalna: +381 19 760 598

Ultra trail

Ultra trail Stara Planina, održava se od 2013. godine, početkom juna na Staroj planini. U organizaciji Sky running asocijacije Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i turizma, nebeski trkači takmiče se na 2.000 m. nadmorske visine u svojevrsnoj trci izdržljivosti. Organizator svake godine menja staze i distance, kako bi takmičari mogli da upoznaju što više od 114.000 ha. predela

Galerija slika

Moon fest

Manifestacija podrazumeva noćni uspon na Midžor u noći totalnog pomračenja meseca. Prvi put je organizovana 27.jula 2018.
Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Knjaževac i Asocijacija „Srbija za mlade“.
Te noći, 27. - 28. jula desilo se totalni pomračenje meseca, i preko 1000 mladih iz čitave Srbije, ali i iz još 15 zemalja sa svih meridijana, pa i iz Brazila i sa Kariba, imalo je mogućnost da prisustvuje, uživa i snimi nestvarne prizore totalnog pomračenja meseca.

logo_dole.png
© {2019} Made by East Star Group

Kontakt

Adresa: Knjaza Miloša 37; Tel/faks:+381(19)735-230
Direktor: Jelena Kinđer; E-mail: toknjazevac@mts.rs

Search